Zakaj delati z nami

Naše poslanstvo je razviti vaše drzne zamisli in jih uresničiti. Tradicija in dolgoletne izkušnje so naša trdna podlaga za nove dogodivščine na področju raziskav in razvoja izdelkov.

Naše vsakodnevno poslanstvo je skrbeti za vas, da lahko vi poskrbite za svoj posel. S strankami, dobavitelji in drugimi zainteresiranimi stranmi gradimo dolgotrajna partnerstva.

Radi imamo svoje delo, zato smo pozorni na vsako podrobnost.

Že več kot 30 let nam kupci na različnih celinah in regijah zaupajo svoje nakupe barvane preje – v Evropi, Severni Ameriki, Severni Afriki, na Bližnjem vzhodu in celo v Aziji. Poleg tradicionalnih trgov Italije, Francije in Združenih držav Amerike smo v zadnjih letih okrepili svojo prisotnost v Srednji in Severni Evropi. Za to obstaja razlog.

Odlična ekipa skrbi za naše kupce

Ekipa Beti je odlična na področju zagotavljanja podpore in storitev za naše partnerje.

Ko je vaše naročilo oddano, se lahko sprostite, saj bomo poskrbeli za kakovost, količino in natančno časovno načrtovanje vaših naročil.

Če kaj ne gre po načrtih, vam zagotavljamo, da se bomo odzvali in sprejeli potrebne ukrepe za izpolnitev vaših zahtev.

Zadovoljstvo strank z usposobljenostjo in strokovnostjo Beti ekipe* - 100 %

*vse stranke so zelo zadovoljne ali zadovoljne z usposobljenostjo in strokovnostjo ekipe Beti (vprašalnik iz leta 2023, odgovorilo 90 % strank)

S podporo robota Dose&Dye lahko na dan razvijemo do 10 novih odtenkov.

Vsi procesi se izvajajo znotraj podjetja, so skrbno načrtovani in sistematično nadzorovani.

Beti je veliko več kot barvarna.

Obvladovanje celotnega postopka od POY do barvane preje v izbranem odtenku je zagotovilo za stabilno kakovost in prejo, ki ustreza najvišjim standardom.

Naše strokovno znanje na področju teksturiranja nam omogoča prilagodljivost, da se prilagodimo individualnim potrebam strank. Stalno posodabljanje naše opreme omogoča prilagodljiv potek dela in hitre postopke vzorčenja.

Naš robot Dose&Dye deluje neprekinjeno in reproducira kateri koli barvni odtenek po vaši izbiri. Razvoj barvnih tonov, ki ga izvaja usposobljena ekipa in podpira umetna inteligenca, zagotavlja hiter in najboljši možni rezultat, tako da ste lahko vi, vaši oblikovalci in razvijalci več kot pripravljeni na naslednjo sezono ali projekt.

Vsi naši procesi so skrbno načrtovani in podprti s sodobnimi programi ERP in MES. Previjanje poteka na najnovejših tehnoloških strojih z nadzorom napetosti, kar zagotavlja stalno kakovost tudi pri najobčutljivejši preji.

Uporabljeni so le najboljši razpoložljivi materiali.

Vse se začne z izbiro najboljših materialov, ki so na voljo na trgu. Sodelujemo le z zaupanja vrednimi dobavitelji, ki zagotavljajo certifikate o kakovosti in trajnosti.

100 % dobaviteljev POY ima certifikat OekoTex Standard 100 Class 1 in GRS*.

*Certifikat Global Recycled Standard in podpisana izjava o trajnostnem razvoju.

30

število različnih testov kakovosti po standardu ISO, ki jih dnevno izvajata naša dva laboratorija.

Beti preja: zasnovana in preizkušena za izjemne rezultate

Preja, ki jo izdelujemo, je znana po svoji trpežnosti, elastičnosti in pravi meri mehkobe za različna področja uporabe.

Kakovost nadzorujemo na vsakem koraku in z vsakim navitkom ravnamo zelo skrbno. Vse naše poslovne in proizvodne procese ureja sistem vodenja kakovosti ISO 9001:2015.

Varnost in kakovost naših barvanih prej za vse vrste uporabe je zagotovljena s standardom OekoTex Standard 100: razred 1 (Baby). V dveh dobro opremljenih laboratorijih z visoko usposobljenim osebjem dnevno in za vsako barvo opravljamo številne teste ISO in AATCE.

Dobro usposobljena in odgovorna ekipa

Vsak posameznik je skrbno usposobljen, da postane strokovnjak za svoje delo.

Usposobljeno osebje iz lokalnega okolja se z veliko odgovornostjo spopade z vsakim izzivom.

Ker smo manjše podjetje, smo ponosni, da imamo celo 5 tekstilnih inženirjev in skupaj 30 članov ekipe z zaključeno tekstilno izobrazbo, ki vodijo vse procese od razvoja izdelkov, optimizacije tehnologije, zagotavljanja kakovosti do podpore strankam.

Skupaj s Tekstilno fakulteto iz Maribora v Sloveniji smo leta 2023 začeli z izobraževanjem na Tekstilni akademiji s poglobljenim učenjem o tradicionalnem tekstilnem znanju in najnovejšem razvoju – tako se bo število zaposlenih s tekstilno izobrazbo povečalo na 45.

45

skupno število osebja s tekstilno izborazbo v Beti

Trajnostne prakse se izvajajo vsak dan.

Beti proizvodnja temelji na naročilih kupcev. Proizvodnja neštetih odtenkov le po naročilu strank pomeni, da uporabljamo le tiste vire, ki so potrebni, in ne ustvarjamo nepotrebnih zalog.

V družbi Beti nenehno izboljšujemo svoje postopke, da bi zmanjšali porabo vode in energije. Z naložbo v nov postopek priprave pare smo neposredne emisije CO2 v obdobju 2018-2020 zmanjšali za 30 %.

Pri vseh naših barvanjih poliamida in poliestra uporabljamo interno razvito in zaščiteno tehnologijo DyeCare. In da, to je razlog, zakaj vse naše trajnostne preje imenujemo DyeCare preje. Glavna prednost je prihranek vode, ki pri poliestru presega 50 %, pri poliamidu pa 30 %.

3 regionalne nagrade za inovacije v zadnjih letih so pomembno priznanje našim prizadevanjem na področju manjše porabe energije in nenehnih izboljšav.

Naši proizvodni odpadki,

kar pomeni odpadno prejo, ki je ni mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati,

so skrbno sortirani in 100-odstotno reciklirani.*

*Ostanki preje se zbirajo, sortirajo in predelajo v čudovite izdelke, kot so elastike za lase ali funkcionalne nogavice ‘okoljskih bojevnikov’.

Verjamemo
v
KAIZEN

Inovacije so gonilo naših vsakodnevnih dejavnosti

Stalno izboljševanje je boljše kot čakanje na popolnost.

Verjamemo, da ima vsak sodelavec supermoč, zato vsakega spodbujamo in podpiramo pri rasti in inovacijah.

 

Beti je bila ena od pionirk na področju barvanih 100-odstotno recikliranih prej. Že leta 2014 je naša barvana reciklirana preja debitirala na svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji. Nogavice Nike iz recikliranih plastenk PET so nosili Cristiano Ronaldo in drugi. V tem času so bili uspešno zaključeni številni drugi projekti iz recikliranega poliamida in poliestra.

Privarčujemo

51 % vode
21 % električne energije
34 % neposrednih emisij CO2

Ekipa za raziskave in razvoj podjetja Beti Technologies predstavlja napredno barvano reciklirano prejo DyeCare 1.0, ki temelji na 100-odstotno recikliranem poliestru – PET (plastenke).

Z uporabo tehnologije barvanja DyeCare v procesu se dosežejo neposredni prihranki: 51 % vode, 21 % električne energije in 34 % neposrednih emisij CO2.

Naša raziskovalno – razvojna skupina je registrirana pri Slovenski agenciji za raziskave in razvoj. V povprečju vsako leto razvijemo od 40 do 50 novih ali izboljšanih prej – bodisi v sodelovanju ali na zahtevo naših strank bodisi na podlagi povpraševanja na trgu in naših notranjih prizadevanj za trajnost.

Na ta način naša krhka nit prinaša največjo učinkovitost…

blesti na modnih brveh …

poskrbi za vašo varnost in zdravje…

ter vam olajša in umiri vsakodnevno delo.

Prihodnost je zelena.
Vitka. Inovativna.

Vabimo vas, da se nam pridružite na tem potovanju.